Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Nieuws

De Matchbeurs 11 juni; feest van ontmoeting en verbinding

Geplaatst op: 13-06-2018

Maandag 11 juni vond weer een Matchbeurs voor maatschappelijke handel in kennis en kunde, middelen en medewerkervrijwilligerswerk plaats. Alles met gesloten beurs. Meer dan 250 deelnemers van 150 bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven uit Amersfoort sloten binnen 5 kwartier 265 matches met elkaar. En daar komen nog een aantal matches bij van bedrijven die deze week hun keus maken, omdat ze er maandag niet bij konden zijn. Matchpoint verwacht uit te komen op 300 matches, die allemaal in 2018 en begin 2019 gerealiseerd zullen worden.

Wethouder Willem-Jan Stegeman sloot de eerste match namens Gemeente Amersfoort.
Hij opende de beurs en sloot voor de gemeente een mooie match met de Groene Schuur, de circulaire pleisterplaats op Wieken Vinkenhoef.

 

Geniet van de foto’s in de fotogalerij

Wat is de Matchbeurs

Amersfoortse bedrijven die zich willen inzetten voor de lokale samenleving, kunnen op de Matchbeurs in contact komen met maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven die een doel, droom, wens of hulpvraag hebben waarbij ze de inzet van ondernemers goed kunnen gebruiken. Een stageplek voor iemand in een rolstoel, sollicitatietraining voor inburgeraars, een PR-advies of website voor een stichting, medewerkers van een bedrijf die op pad gaan met moeilijk lerende kinderen. Honderden van zulke afspraken zijn op 11 juni weer gemaakt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties in en om Amersfoort. Dit jaar vond de beurs plaats bij Hart van Vathorst, de bijzondere locatie in Vathorst waar een kerk, 2 zorginstellingen en een kinderdagverblijf samenwerken.

Matchpoint Zinvol zaken doen

De Matchbeurs is een initiatief van stichting Matchpoint Zinvol zaken doen, welke wij elke anderhalf jaar organiseren voor ons netwerk van aangesloten bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven uit Amersfoort. De Matchbeurs in Amersfoort is één van de grootste beursvloeren voor maatschappelijk betrokken ondernemen in Nederland.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Onder maatschappelijk betrokken ondernemen wordt verstaan het door bedrijven beschikbaar stellen van werknemers (medewerkersvrijwilligerswerk), het doneren van middelen, het inzetten van kennis, kunde en netwerk voor het lokale sociaal domein. Bedrijven maken zo kennis met een andere wereld, en het maatschappelijk veld kan haar doelen beter verwezenlijken dankzij de inzet van bedrijven.

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort