Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Ervaringen

Bezoek Nationaal Militair Museum

Marlies Otto, DAC de Boeier

Op vrijdag 25 september gingen medewerkers van het bedrijf Nutreco samen met cliënten van GGZ centraal, Dag Activiteiten Centrum De Boeier, naar het Militair Luchtvaartmuseum in Soesterberg.

Deze Match kwam tot stand in samenwerking met het Matchpoint Betrokken Ondernemen uit Amersfoort.

In de ochtend kwamen de medewerkers van Nutreco aan bij het DAC de Boeier en kregen in het kort wat informatie over de cliënten en de locatie. Wat gebeurt er in zo’n centrum en wie volgen hier hun dagbesteding programma’s. Na een kennismaking met elkaar met een kopje thee en koffie ontstond er tussen de verschillende groepen al leuke ontspannende gesprekken. Er werden ook vragen gesteld over wat voor bedrijf Nutreco is. Er werd uitgelegd dat Nutreco diervoeding en visvoer maakt en over de hele wereld verkoopt en produceert. Er werd ook gevraagd wat de medewerkers precies voor taken hebben in het bedrijf. Ook was er belangstelling waar het kantoor zich bevind. Zo ontstonden er al snel leuke gesprekken. Na het afsluiten van de thee  en koffie liepen vanuit de Boeier de mensen gezamenlijk naar de parkeerplaats, van hieruit werd er in de auto’s van de medewerkers van Nutreco naar Soesterberg gereden.

Er waren hele mooie auto’s bij,  waar tijdens de autorit al van genoten werd. Bij aankomst in het museum, wat een mooi groot gebouw bleek, werden wij vriendelijk welkom geheten en geholpen.

In de ochtend liep ieder in kleine clubjes door het museum. Het museum is in gedeeld in verschillende thema ruimtes. Er werd uitgebreid  de tijd genomen om alles te bekijken in het museum.

Gezamenlijk werd er met elkaar aan tafel een heerlijke lunch gebruikt.

Na de lunch gingen wij even naar buiten om  een aantal mooie vliegtuigen te bewonderen.

Daarna werd ons een  rondleiding aangeboden en ieder ging mee met de gids. Er werd op interessante wijze verteld over een aantal objecten uit het museum. En over oorlog voeren door de eeuwen heen. Ook werd uitleg gegeven over de bouw van verschillende vliegtuigen en van ander militair materieel. Wat grappig was dat er verhalen naar boven kwamen over de diensttijd zowel de verschillende medewerkers als van de cliënten.

Na afloop was er  nog  koffie met gebak. Er ontstond een ontspannen gesprek over van alles en nog wat.

Rond 16.00 uur werd er weer terug gereden naar het parkeerterrein en namen wij afscheid van elkaar.

Als dank voor dit leuke uitje hebben wij voor de medewerkers nog mooie attenties, die wij deze week persoonlijk gaan brengen.

De cliënten van GGz Centraal, DagActiviteiten Centrum de Boeier bedanken de medewerkers van Nutreco voor dit uitje naar het militair Luchtvaartmuseum.

Marlies Otto, medewerkster DAC de Boeier

 

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort