Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Ervaringen

De blijheid op de gezichten is echt onbetaalbaar

Tiny Jansen, coördinator welzijn en vrijwilligers, St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis Amersfoort

De landelijke Dubbel Genieten Dag is een spin off van het Dubbel Genieten-project dat ooit door Matchpoint in Amersfoort is gestart. St. Elisabeth was een van de organisaties die meededen aan de eerste pilot. Wij waren meteen gecharmeerd van het idee om via Dubbel Genieten het contact tussen jong en oud te bevorderen. Onze bewoners vinden het heerlijk een dagje op te trekken met mensen die met beide benen in de maatschappij staan. Om met scholieren te praten over de dingen van nu en van vroeger. Dubbel Genieten is eigenlijk welzijn in het klein, zorgt voor een stukje levenszin.

De eerste editie van de landelijke Dubbel Genieten Dag dacht ik: ik ga ernaartoe en kijk wel. Twaalf bewoners gingen met ons mee. Een gemengde club mensen met deels somatische, deels psychogeriatrische klachten en allemaal een voorliefde voor sport en spel. Ik heb het geweten. De blijheid op de gezichten; echt onbetaalbaar! Bij sommigen kwam het fanatisme weer naar boven van het willen winnen. Geweldig dat mensen van wie je het niet zou verwachten, zich zo wisten te uiten. De meeste bewoners zaten na afloop doodmoe in de bus, maar met een enorm voldaan gevoel.

Dit jaar komen we weer met een groep van zo’n 12 bewoners. Ik kijk er echt naar uit. Ook voor mij is dit een bijzonder evenement. Het geeft me heel veel energie om door te gaan met mijn werk als coördinator, ondanks – of misschien juist wel dankzij – alle veranderingen en bezuinigingen. Bovendien is de landelijke Dubbel Genieten Dag geweldig goed georganiseerd. Een heerlijk dagje uit waar betrokkenheid en saamhorigheid centraal staan en het de mensen aan niets ontbreekt. Dubbel genieten!

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort