Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Nieuws

Gastvrij Tafelen is van start! Horeca ondernemers in Amersfoort bieden cliënten van Stadsring51 verrassingsdiners aan

Geplaatst op: 16-04-2018

Matchpoint Zinvol zaken doen zet zich dit jaar in om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling. Restaurants kunnen hun voedseloverschot in de keuken minimaliseren wanneer zij verrassingsmenu’s samenstellen. Matchpoint is ook de intermediair in de stad die ondernemers in staat stelt maatschappelijk betrokken te ondernemen. Wat is mooier dan dit te combineren?

Zo is het concept Gastvrij Tafelen geboren: restaurants bieden dinerbonnen aan voor een heerlijk verrassingsmenu. De bonnen worden aangeboden aan cliënten van stichting Stadsring51, mensen die in een schuldsaneringstraject werken aan een oplossing voor hun financiële problemen. Deze mensen hebben zelf niet de mogelijkheid om uit eten te gaan, dankzij Gastvrij Tafelen kunnen zij echter toch eens genieten van een mooie verwenavond.

De aangesloten restaurants bieden de deelnemers een verrassingsmenu van meerdere gangen inclusief een aantal drankjes. Deelnemende restaurants zijn DimS eten en drinken, Leerhotel het Klooster, Happerij Tapperij, Stadscafé en Kroast.

12 april werd in restaurant Kroast door de horeca ondernemers de eerste bon overhandigd aan Dick van Maanen, directeur van Stadsring51.

“Het is geweldig om met Gastvrij Tafelen mensen met de allerdunste portemonnee een hart onder de riem te kunnen steken”, aldus Dick van Maanen.

Matchpoint Zinvol zaken doen heeft de mogelijkheid zich in te zetten voor het maatschappelijke thema van tegengaan van voedselverspilling middels een bijdrage van het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling van Gemeente Amersfoort.

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort