Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Nieuws

Matchpoint en Rabobank Amersfoort Eemland trekken samen op

Geplaatst op: 18-02-2019

Rabobank Amersfoort Eemland heeft recent haar ‘founderschap’van Matchpoint officieel voor drie jaar afgesloten. De bereidheid tot commitment is groot bij beide partijen en zij kijken uit naar een succesvolle samenwerking waarbinnen nieuwe, innovatieve projecten zullen worden gerealiseerd.

Met het project Keibewust033 wil Matchpoint de Amersfoortse samenleving inspireren en aanspreken op het verantwoord gebruiken van voedsel en  het terugbrengen van verspilling. Rabobank adopteert dit maatschappelijke project en sluit daarmee heel mooi aan bij haar coöperatief gedachtengoed Growing a better world together.

Directeur Stichting Matchpoint Carin Kampman geeft aan: ‘Rabobank Amersfoort Eemland is een betrokken partij waar we al vaker mee hebben samengewerkt, maar wij zijn nu ontzettend blij met de bank als een van de partners en ik kijk uit naar onze samenwerking.’

Foto:
Rechts: Carin Kampman –  Directeur Stichting Matchpoint
Links: Denise Notenboom – Directievoorzitter Rabobank Amersfoort Eemland

Jongeren verder helpen

Naast initiatieven vanuit Keibewust033 zullen Rabobank en Matchpoint ook de samenwerking intensiveren om jongeren verder te helpen in hun ontwikkeling.
Binnen de Werkgroep Onderwijs & Arbeidsmarkt zal Rabobank haar kennis en middelen inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren. Zo krijgen jongeren tijdens de Week van het Ondernemen een blik in de ‘keuken van een ondernemer en krijgen zij extra handvatten voor hun vervolg keuzes voor studie of werk. Rabobank en Matchpoint zien de samenwerking als een mooie manier om elkaar te versterken.

Directievoorzitter Rabobank Amersfoort Eemland Denise Notenboom licht toe: ‘Beide organisaties ondersteunen verschillende doelstellingen, maar we trekken waar mogelijk samen op, onder meer bij het bereiken van jongeren. Een mooi voorbeeld hiervan afgelopen seizoen was de deelname van Rabobank Amersfoort Eemland aan de Sport Matchbeurs in Amersfoort.’

Tegengaan van voedselverspilling

In de afgelopen periode hebben Rabobank en Matchpoint verschillende activiteiten samen opgepakt. De Masterchef Hoogland 2018 kookcompetitie is daar een goed voorbeeld van. Met dit initiatief van Keibewust033, konden aanwezigen ontdekken hoe ze voedselverspilling kunnen tegengaan en waar deelnemers aan de competitie uitgedaagd werden om met verrassende ingrediënten heerlijke gerechten te maken. Rabobank Amersfoort Eemland introduceert binnenkort ook een App, waarin horeca, supermarkten en consumenten samenkomen om voedselverspilling tegen te gaan. De samenwerking met Matchpoint in het Keibewust033 project is voor Rabobank een uitstekende manier om voedselverspilling meer onder de aandacht te krijgen en daarvoor ook concrete handvaten te bieden.

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort