Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Maatschappelijke Initiatieven

Maatschappelijke initiatieven

Uw netwerk vergroten en kennis maken met het bedrijfsleven in Amersfoort

Samen op pad

Wilt u als maatschappelijke organisatie uw netwerk vergroten en kennis maken met het bedrijfsleven in Amersfoort? Het kan allemaal als partner van Matchpoint. Dankzij onze matches kunt u allerlei zaken realiseren waar uw organisatie anders niet de mensen, middelen of kennis voor had gehad. Denkt u zich eens in wat dit betekent voor uw cliënten!

Bedrijven en medewerkers zetten zich graag in voor maatschappelijke organisaties, maar weten de weg vaak niet te vinden naar uw organisatie. Zij zijn meer dan bereid om met gesloten beurzen mee te helpen uw droom of hulpvraag te realiseren.

Voor hen is het een mogelijkheid om bijvoorbeeld hun medewerkers kennis te laten maken met een andere wereld, zingeving toe te voegen, ervaring op te doen, portfolio uit te breiden of social returnverplichtingen in te vullen.

U heeft als maatschappelijke organisatie, burgerinitiatief, speciaal onderwijs, stichting of goed doel zodoende zeker wat te bieden aan het bedrijfsleven.

 

Wat is Maatschappelijk betrokken ondernemen

Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) betekent investeren door het bedrijfsleven in de (lokale) samenleving door een combinatie van inzet van mensen, middelen, kennis en kunde, netwerk en munten. MBO maakt onderdeel uit van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en wordt gezien als de praktische, lokale invulling van MVO.

..

groen

Concreet kunt u bij mensen denken aan inzet van bedrijventeams, die voor u een dag of dagdeel vrijwilligerswerk komen doen. Bewoners mee uit nemen, een schoolplein opknappen, tuinonderhoud, klussen etc.

Kennis en kunde inzetten betekent het geven van een workshop of training, PR-advies of bijvoorbeeld coaching.

Middelen betreft alles aan goederen en materialen welke bedrijven niet meer nodig hebben maar waar u wellicht nog veel plezier van kunt hebben.

Netwerk betekent dat een bedrijf haar communicatiekanalen en netwerk openstelt voor uw organisatie. Zodat u een oproep kunt doen voor vrijwilligers op het intranet van de onderneming. Of dat een directeur kijkt wie in zijn netwerk u kan helpen uw droom te verwezenlijken.

En last but not least, Munten. Maatschappelijk betrokken ondernemen gaat niet om geld, maar om de ontmoeting. Dat wat bedrijven aanbieden doen zij om niet, daar hoeft u in principe niet voor te betalen. En als er materialen nodig zijn om de klus te klaren, of een rolstoelbusje moet worden gehuurd, dan wordt in overleg gekeken wie deze kosten op zich kan nemen.

Partner worden van Matchpoint

Als u het interessant vindt om kennis te maken met het Amersfoorts bedrijfsleven, en via Matchpoint te kijken of zij u kunnen helpen met inzet van medewerker-vrijwilligers, kennis en kunde, spullen die u zoekt en zij wellicht over hebben, dan is het maatschappelijk partnerschap van Matchpoint iets voor u.

Benieuwd wat partnerschap inhoudt en voor u kan betekenen? Lees hier alles over het Partnerschap

Onze diensten

Professioneel, klant- en resultaatgericht, kostendekkend en zonder winstoogmerk

Matches

Voorbeelden van mogelijke matches

Onze Founders

Als Founder bent u onmisbaar voor Matchpoint en zet u uw bedrijf als maatschappelijk betrokken organisatie op de kaart. Al uw inzet via Matchpoint heeft direct een maatschappelijke meerwaarde voor de regio Amersfoort.

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort