Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Sportmatchbeurs

Sportmatchbeurs

Maandag 26 november 2018 vindt de allereerste Sportmatchbeurs van Amersfoort plaats.

Het is dé ontmoetingsplek voor bedrijven en sportverenigingen om hun kennis en kunde, handen, tijd, ruimte en middelen uit te ruilen, dit levert voordeel op voor alle partijen.

Locatie: Amerena, De Velduil 2 Amersfoort – www.amerena.nl
Tijd       : 14.30 – 17.30 uur

Deze dag staat volledig in het teken van de sport want vanaf 20.00 uur vindt ook het Sportgala Amersfoort plaats. Tijdens dit festijn worden Amersfoortse sporters in het zonnetje gezet en worden de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar bekend gemaakt. Beide evenementen kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Meer informatie: www.amersfoortsportgala.nl.

Waarom een Sportmatchbeurs?
“De transitie in de sport is geen nieuwigheid maar altijd aanwezig. Het sportlandschap verandert. Dat deed het, doet het en blijft het doen. Net als de gehele maatschappij voortdurend verandert. Daar vormt de sport geen uitzondering op.”
De centrale doelstelling van de Sportmatchbeurs is het tot stand brengen van “verbinding met bedrijfsleven” en het meer betrekken van verenigingen bij de lokale samenleving.

Een ontmoetingsplek voor bedrijven en sportverenigingen om hun kennis en kunde, tijd en middelen uit te ruilen voor een waardevolle samenwerking. Hoe waardevol is het bijvoorbeeld, wanneer een sportvereniging  professionalisering kan realiseren door gebruik te maken van de expertise van een bedrijf in ruil voor een sportclinic van de sportvereniging voor de bedrijfsmedewerkers.

Wethouder Hans Buijtelaar vertelt u graag meer over het belang van de Sportmatchbeurs en waarom u deze beurs als bedrijf of vereniging niet mag missen.

Hoe werkt de Sportmatchbeurs
Vraag en aanbod worden vooraf gaande aan de beurs verzameld bij bedrijven en sportverenigingen en gecommuniceerd in de Sportmatchbeurskrant. De beurs zelf duurt max 1,5 uur en binnen die tijd worden de matches gesloten. Bedrijven die deelnemen met aanbod, hebben op de beursvloer een vaste plaats aan tafels. Sportverenigingen kunnen hen tijdens de beurs zodoende gericht benaderen voor het maken van de matches. Ook kunnen er matches gemaakt worden met sociaal-maatschappelijke organisaties.

Enthousiaste hoekmannen en –vrouwen stimuleren per tafel de contacten en zorgen voor dynamiek in de onderhandelingen. Als het contact leidt tot een match, wordt deze vastgelegd op een officieel matchovereenkomst. De hoekman of –vrouw zal deze door de notaris meteen laten bekrachtigen; de match is dan een feit! De notaris zorgt er voor dat de matchovereenkomst vervolgens bij de accountant aan tafel belandt, die een waarde toekent aan de match. De match wordt vervolgens binnen een jaar uitgevoerd.

Voorbeelden van vraag en aanbod
Bent u geïnteresseerd in de Sportmatchbeurs maar op zoek naar wat inspiratie? Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van vraag en aanbod.
Korfbalvereniging MIA is op zoek naar een bedrijf dat communicatieadvies kan geven. Ook zouden ze heel blij zijn met speeltoestellen die over zijn. Deze krijgen een mooi plekje op de club én kunnen ook gebruikt worden door kinderen van de BSO.
De Crackerjacks zouden geholpen zijn met iemand die eens mee wil kijken naar hun nieuwbouw- en uitbreidingsplannen. Ook zouden zij  praktisch advies willen krijgen hoe ze de jeugd tussen 15 en 21 jaar zo goed mogelijk kunnen bereiken. Zelf bieden zij trainingen, clinics (3X3, 5X5 of rolstoelbasketbal) of kunnen ze een presentatie geven over de inzet van de sport als binding met de maatschappij.
GGZ Centraal zou graag met een groepje cliënten een middag gaan sporten. Ze denken aan jeu de boule, volleybal of tafeltennis. Bij welke club zou dit kunnen? En is er een bedrijf dat met hen mee wil sporten?
Ook het onderwijs doet mee! Studenten van het Sportcollege van ROC Midden-Nederland helpen graag mee bij de organisatie van (grootschalige) sportevenementen.

De Sportmatchbeurs wordt georganiseerd door Matchpoint Zinvol zaken doen in nauwe samenwerking met de sportdriehoek ASF Amersfoortse Sportfederatie, gemeente Amersfoort en SRO.

Liever eerst meer informatie? Neem contact op met Suzanne Wierenga van Matchpoint: s.wierenga@matchpointamersfoort.nl of 06-24 111 614.

Direct aanmelden voor de Sportmatchbeurs!

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort