Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Nieuws

UITNODIGING! Doe mee aan de Week van het Ondernemen 2019

Geplaatst op: 16-12-2018

Lijkt u het leuk om leerlingen van het MBO, Praktijkonderwijs en/of voortgezet onderwijs te vertellen over uw professie, branche of ondernemerschap? Dan nodigen wij u van harte uit om een gastles of workshop te geven tijdens de Week van het Ondernemen van 18 tot en met 29 maart 2019. In deze periode ontmoeten de werelden van onderwijs en bedrijfsleven elkaar persoonlijk. Ons gemeenschappelijke doel is de band tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder te versterken.

De Week van het Ondernemen is een initiatief van de werkgroep Onderwijs & Arbeidsmarkt https://www.werkgroeponderwijs-arbeidsmarkt.nl.

Hierin werken meerdere Amersfoortse ondernemersverenigingen, zoals VAB, VAO, A-West en De Hoef3.0 nauw samen met onderwijsinstellingen als Hoornbeeck College, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, PRO33 en ’t Atrium. Matchpoint Zinvol zaken doen is projectleider van de Week van het Ondernemen. Een goede aansluiting bij haar ontwikkeltrajecten en leerprogramma’s voor jonge mensen.

 

De editie 2019 is inmiddels de vijfde Week van het Ondernemen, hieronder enkele ervaringen:

Leerling: ‘Boeiende gastles, onder andere over prioriteiten, goed kunnen plannen en hoe je met stress om kan gaan.’

Leerling: ‘De ondernemer vertelde interessante dingen over hoe zijn bedrijf werkt. Dat paste goed bij onze lessen over economie en management.’

Ondernemer; Erik van Marrising, Onderzoek en Mediaproducties

Aan de hand van eigen ervaringen heb ik ze laten zien wat netwerken eigenlijk is. Sommigen realiseerden zich opeens dat hun dansclubje, de baan van hun oom of het kantoor van de buurvrouw ook een toegang tot werk kan zijn.

Michiel Appelhof en Werner De Coninck, Marxman Advocaten

Een leuke, enthousiaste groep met een open houding. Voor ons was het een verrijkende ervaring om uit onze zakelijke ‘bubbel’ te stappen en te ervaren dat het daarbuiten net zo interessant is.

 

Hopelijk staat ook u in 2019 voor zo’n klas! Uw gastles of workshop plannen we in overleg binnen de periode van de Week van het Ondernemen. De locatie is de betreffende school of, voor leerlingen van PRO33, uw eigen bedrijf.

Omdat ‘lesgeven’ aan jongeren best een vak apart is, organiseren wij 5 maart de workshop “Netwerken voor de Klas” om 16.00 uur met tips en trics van docenten én leerlingen. Hierover informeren wij u op een later tijdstip verder.

AANMELDEN DEELNAME Week van het Ondernemen kan via:

https://www.werkgroeponderwijs-arbeidsmarkt.nl/week-van-het-ondernemen/aanmelden/

Voor vragen, stuur een mail naar onze projectleider Sylvia Krebber s.krebber@matchpointamersfoort.nl of bel 06 – 53 146 539.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet!

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort