Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Nieuws

Vooruitblik 2019: Bucketlist…

Geplaatst op: 16-12-2018

Zo aan het eind van dit jaar kijken wij blij terug op alle mooie ontmoetingen en de resultaten van de diverse projecten in dit jaar. Haast alle verwachtingen zijn uitgekomen maar met nog veel feestelijke momenten voor de boeg deze maand, kunnen wij toch haast niet wachten om aan 2019 te beginnen.

In dit jaar mogen wij namelijk in opdracht van de gemeente Amersfoort een groot congres organiseren rondom ons Zwerfafvalproject Keischoon033. Dat onze kennis en ervaring hiermee landelijk gepromoot wordt zien wij als een groot compliment aan ons netwerk wat met ons aan de basis stond van deze innovatieve samenwerkingsvorm.

Ook andere projecten zoals Keibewust033 ( over voedselverspilling) en onze leiderschapsleergang ChangeLab bleven niet onopgemerkt merken wij uit de belangstelling van diverse steden. Voor Matchpoint een spannende uitdaging om ook de wereld buiten Amersfoort een beetje mooier te mogen maken. Kennisdeling stond immers nog op onze bucketlist….

Think Big act Local

Dat wij door lokaal te acteren graag bijdragen aan het grote geheel gaat u komend jaar ook merken in de vorm van de SDG’s waaraan Matchpoint al haar inspanningen gaat linken. Dat zijn zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen, om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’, schrijven de Verenigde Naties in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Er zijn doelen over armoede, gezondheid, onderwijs, maar ook over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Afgelopen mei heeft Matchpoint haar ChangeLab leergang mogen presenteren voor een internationaal publiek in Geneve op een congres georganiseerd door de Verenigde Naties en REOS. Onze leergang werd oa geroemd om de concrete bijdrage die wij leverden aan Duurzaamheidsdoel 1, het speerpunt van dit jaar; armoede.

Wilt u ook een bijdrage aan de 17 doelen leveren? Dat kan in de toekomst dus eenvoudig door in 1 van onze projecten te participeren. Door ons speciale logo op uw website te plaatsen geeft u aan dat u duurzaam investeert in uw omgeving.

Meer lezen over de Duurzaamheidsdoelen? Dat kan in het voortgangsrapport Duurzaamheidsdoelen

Carin Kampman, directeur Matchpoint

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort