Direct contact: 06 44219485
Of ga naar ons contactformulier

Nieuws

WIE WORDT MASTERCHEF HOOGLAND 2018? TOPCHEF KOK JULIUS JASPERS JUREERT TIJDENS DORPSFEEST HOOGLAND

Geplaatst op: 29-08-2018

Zondag 16 september vindt tijdens het Dorpsfeest Hoogland een unieke kookcompetitie plaats: Masterchef Hoogland 2018. Zes amateurkoks slijpen de koks-messen om met deze titel naar huis te gaan. De bekende kok Julius Jaspers van het TV programma Topchef begeleidt de kookchallenge en zal als jury de eindresultaten beoordelen.

Masterchef Hoogland 2018 is een kookwedstrijd waarbij de deelnemers gerechten bedenken met ingrediënten uit een black box. Ze weten vooraf dus niet waarmee ze gaan koken. Het bijzondere is dat de ingrediënten normaliter worden gezien als waste, restvoedsel. Door creatief te koken met waste, wordt voedselverspilling tegengegaan.

Doe mee met Masterchef Hoogland 2018

Er is nog plaats voor mensen die mee willen doen!

Mensen die meer willen weten en/of zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Saskia van Dijk / s.vandijk@matchpointamersfoort.nl/ 06 – 442 19 485

Voedselverspilling tegengaan

De kookwedstrijd is een onderdeel van Keibewust033: een initiatief van Matchpoint Zinvol zaken doen om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling in Amersfoort. Met de stand Keibewust033 Restifal en de kookwedstrijd wil Matchpoint in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland mensen inspireren ook thuis in de eigen keuken minder eten weg te gooien. Rabobank Amersfoort Eemland is sponsor van Dorpsfeest Hoogland en wil tijdens dit evenement de krachten bundelen met Matchpoint Zinvol zaken doen om aandacht te vragen voor voedselverspilling.

Topchef kok Julius Jaspers

Julius Jaspers is kok, kookboekenschrijver, heeft 2 restaurants in Amsterdam en geeft kookles bij de Kookfabriek. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als chefkok van de succesvolle televisieprogramma’s Topchef en Masterchef. Julius won voor zijn eerste Smart Cooking kookboek in 2003 de gouden garde.

Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling

Keibewust033 Restifal wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland Amersfoort, diverse bedrijven en het Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling van gemeente Amersfoort.

Ervaringen

Ieder kwartaal op de hoogte van wat er speelt bij Matchpoint?
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Matchpoint Amersfoort